27.1.2009

ĐJOTIŠ KONSTELACIJEĐjotiš konstelacije su nastale na dužegodišnjem proučavanju đjotiša u praksi. Originalno je djelo Biserke Šprah prof.psihologije i Ignaca Perasa. Ovdje se spajaju suptilne energije planeta s osobom. Dakle to je neka vrsta igrokaza u kojem sudjeluju najmanje 11 ljudi. 9 planeta, Ganeša (božanstvo koje otklanja prepreke), i osoba za koju se radi konstelacija. Traje oko 1 - 2h po osobi za koju se radi konstelacija. Moguće su 3-4 konstelacije na dan. To je neka vrsta preventivnih mjera za određeni problem. Efekti su začuđujući. Nakon konstelacija se puno toga mijenja u životu.

Izjave učesnika (feedback):

1) Sa planetarnim (Đjotiš) konstelacijama sam se prvi put susreo početkom 2009. godine. Od kada sam sudjelovao u takvoj konstelaciji, pojam "rad na sebi" je za mene dobio jednu novu dubinu. Konstelacije su sredstvo rada gdje se unutar 1-2 sata rješavaju duboko ukorijenjeni problemi, traume pa čak i negativni karmički obrasci. Iskustva koja sam stekao kroz sudjelovanje na konstelacijama su duboka; duhovna te daju jasne i precizne uvide u uzrok problema. Do sada mi nije bio poznat sustav koji u tako kratkom vremenu može doći do tako velike dubine i na uzročnoj razini brzo dovesti do dubinske transformacije čovjeka. Bez obzira dali sam sudjelovao kao reprezentant ili radio konstelaciju za sebe, količina infromacija koja se može dobiti o uzroku problema je zaista velika dok razina energije koja se oslobodi ovim radom u čovjekovoj svijesti uzrokuje promjene čak istoga dana ili u danima neposredno nakon same konstelacije. Mislim da bi ovaj tip rada svatko trebao probati, jer iskustva dalje od ovdje napisanog je teško prenijeti riječima. (I.B.)

2) Majka mi je umrla prije par mjeseci i nisam se mogla isplakati do kraja. Radim na sebi duhovno, no nisam imala pomake od tog dana. Dio mene je još uvijek bio pod pritiskom i tugom. Nakon Đjotiš konstelacija, osjećam se veoma lagano. Tuga i bol je došla do kraja i sad sam na neki način slobodna. (V.K.)

3) U prvim Đjotiš konstelacijama sudjelovala sam gotovo bez ikakog poznavanja Đjotiša. Danas, kad je moje poznavanje Đjotiša sve veće, iako još uvijek skromno, i iskustvo konstelacija sve je vrijednije. Uvijek sam govorila da su i tuđa iskustva važna i da čovjek ne mora baš sve probati na svojoj koži, ipak ovo iskustvo spada u moja vrednija, koja se ne prepuštaju nekom drugom. A svaka Đjotiš konstelacija je sasvim novo i jedno više. Zapravo je vrlo jednostavno: osoba koja radi svoju konstelaciju izabere nekog za svog reprezentanta, kojeg se u toku konstelacije naziva Fokus i postavi ga u prostoru. Isto tako postavi i ostale reprezentante, njih devet, koji predstavljaju planete u konstelaciji. Postavljeni u prostoru, jedni s dugima, kao i u odnosu na Fokus, svi reprezentanti započinju razvijati određene međuodnose. Iz perspektive reprezentanta to izgleda ovako: potrebno je primijetiti kako se osjećaš, što osjećaš, da li se javlja neki osjećaj ili potreba za riječima u odnosu na druge reprezentante ili u odnosu na Fokus. Moja iskustva su različita, ovisno o tome kakvu sam ulogu dobila u konstelaciji. Ponekad je to bio osjećaj veličine i moći, ponekad potreba da se puno govori, ponekad nisam mogla otvoriti oči, a imala osjećaj da i tako sve vidim. Dogodilo se da mi je pored nekog jako ugodno, a od nekog drugog bih se najradije odmaknula što dalje, da mi je važno što se događa, na primjer, s Fokusom, ili da me nije briga što se događa s bilo kim... Jedno od meni dražih iskustava bila je uloga Rahua, sjenovite i nepredvidive grahe. Osjećaj veličine i snage bio je toliki da su mi se ostali sudionici konstelacije činili sasvim mali i beznačajni. Znala sam koliko će takvo stanje još potrajati, znala sam točno što osoba kojoj se radi konstelacija treba napraviti, koliko i kakvih knjiga pročitati, što u životu promijeniti, i ako je poslušala te savjete, koji su dolazili direktno s nebeske razine, sigurna sam da joj život poslije toga više nije bio isti. (M.D.)

4) Nakon konstelacije osjećala sam se kao da me netko izbacio iz začaranog kruga, grča, košmara. Percepcija mi se promijenila. Ali ono najbitnije je kako se ja sada osjećam. Prije konstelacije osjećala sam se bespomoćno, kao da ništa o meni ne ovisi, kao da na ništa ne mogu utjecati. Sada sam svjesna da nemam pojma što dolazi, ali sam vesela – jer imam osjećaj da je to za moje najviše dobro i više se ne bojim, idem životu ususret, imam povjerenja u sebe da ću znati što treba napraviti kad to dođe. I.S. (tema konstelacije: Kal sarpa yoga)

5) Hvala na svemu jučer. Bilo je nezaboravno iskustvo i nadasve praktično i korisno. Veliko olakšanje osjećam i dalje. Mislim da je ovo bio veliki vjetar u leđa za mene i T. B.A. (tema konstelacije: veza)

6) Imam potrebu se javiti i reći da vam je metoda mrak i da me još uvijek drži isti osjećaj dubokog mira i radosti istovremeno. Puno hvala. H.M. (tema: unutrašnje blokade u poslu)

7) Draga B. jučerašnje iskustvo je bilo nešto skroz novo i totalno ga fizički osjećam na tijelu. Ne znam što će biti dalje, ali osjećam da je ovo dobro za mene, što god to bilo. M.K. (tema: partnerski odnosi)

8) Desilo se nešto divno! Iscijelio se odnos mame i mene kao rezultat mog jučerašnjeg sudjelovanja u konstelacijama. Z.D. (bila reprezentant planete u konstalacijama na temu odnos s mamom koju je radila druga osoba)

9) Biserka, draga, od sveg srca hvala tebi, Ignacu i grupi na podršci i Ljubavi. Ovo znanje je silno važno za živote ljudi i silno sam ushićena zbog svega… I.P. (više puta učestvovala kao reprezentant i radila konstelaciju na temu zdravlja)